Szlak Bitwy Warszawskiej w rzeczywistości rozszerzonej

22 sierpnia 2020

Opis projektu

Szlak Bitwy Warszawskiej w rzeczywistości rozszerzonej to połączenie gry miejskiej z interaktywnym szlakiem edukacyjnym dostępnym w aplikacji mobilnej. Zadaniem użytkowników jest odwiedzenie wybranych lokalizacji w Warszawie i poznanie ich związków z Bitwą Warszawską. W każdej z lokalizacji, dzięki wskazówkom ukrytym w aplikacji mają za zadanie odnalezienie „sekretów”. Sekrety to fragmenty obrazów, fresków, tablice pamiątkowe, herby i inne elementy graficzne. Po odnalezieniu sekretu należy nakierować na niego aparat telefonu i otworzyć skrzynię ze skarbem, która pokaże się w AR na ekranie telefonu. Każdy z sekretów jest opisany, a po odnalezieniu wszystkich pojawia się animowana postać historyczna, która opowiada o związkach danego miejsca z Bitwą Warszawską. Zadaniem graczy jest odwiedzenie wszystkich miejsc, odnalezienie wszystkich sekretów i zebranie wszystkich postaci historycznych.

Konkurs

Jeżeli znasz miejsce związane z Bitwą Warszawską, które znajduje się w Warszawie lub okolicy to możesz je zgłosić do udziału w tworzeniu aplikacji. Jeżeli wybierzemy Twoje zgłoszenie otrzymasz nagrodę książkową od partnerów projektu i zostaniesz oznaczony jako autor danego sekretu.

Aby wziąć udział w konkursie wykonaj wyraźne zdjęcie płaskiego obiektu związanego z Bitwą Warszawską. Idealne będą fragmenty obrazów, fresków lub tablice pamiętkowe. Im bardziej obiekt przypomina płaską grafikę tym lepiej. Poniżej znajduje się przykład fotografii jaka spełnia wymogi konkursowe. Zdjęcie musi mieć poniżej 10 MB.

Następnie opisz w maksymalnie 1000 znakach miejsce, które uwieczniłeś i prześlij zdjęcie oraz tekst do nas przy pomocy poniższego formularza. Nie zapomnij podać swojego e-maila. Z autorami zwycięskich zgłoszeń skontaktujemy się mailowo.

Zgłoszenia przyjmujemy do 25.09.2020 r.

Przedłużamy termin przyjmowania zgłoszeń do 15 października 2020 r.

Dofinansowano ze środków Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2022 w ramach Programu Dotacyjnego „Koalicje dla Niepodległej”.

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.